Nyitva tartás

KÖLCSÖNZÉS, OLVASÓTEREM:
Hétfő:
14.00–19.00
Keddpéntek: 11.00–19.00
Szombat: 14.00–19.00

GYERMEKKÖNYVTÁR:
Hétfő:
14.00–18.00
Keddpéntek: 11.00–18.00
Szombat: 14.00–18.00
 
ÜGYELET
Ügyeleti időben elérhető szolgáltatások: napilapok, visszavétel, hosszabbítás, internetezés, számítógép-használat:
Hétfő: 9.0014.00
Keddpéntek: 9.00–11.00

ADATVÉDELEM
Adatkezelési tájékoztató
Gyermekkönyvtári tájékoztató
Tájékozatató elektronikus megfigyelőrendszerről
Könyvtárhasználati szabályzat kiegészítés
Nyilatkozat 16 év alattiaknak


KÖZÖSSÉGI OLDALAINK

                Facebook - Békés Megyei Könyvtár  Instagram - Békés Megyei Könyvtár
                Facebook - Békés Megyei Könyvtár Gyermekkönyvtára Tumbler - Békés Megyei Könyvtár

ADATBÁZISOK

PÁLYÁZATAINK

EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREK

Facebook

DVD ajánló

Rendező: Cullen Blain
Főszereplők:

Sok minden történt, mielőtt Belle és a Szörnyeteg egymásra talált. Tarts te is a Disney-világ legvidámabb hercegnőjével és elvarázsolt barátaival e pazar film különleges kiadásában, amely az Oscar-díjas klasszikus, A Szépség és a Szörnyeteg alapján készült. Belle régi és új barátai segítségével csillogó-villogó világot akar varázsolni a borús kastélyból, ám a nagy munka csak összefogással, a szeretet, a megbocsátás és az igaz barátság segítségével sikerülhet - csupán így válhat a lehetetlen lakból igazi hercegnői palota. A kedves és mulatságos extrákkal kiegészített modernkori klasszikus mese ismét bebizonyítja, hogy a valódi szépség belülről fakad!

 
Megosztás
 
Elmo szeret téged!
amerikai családi film
Rendező: Steven Feldman
Főszereplők:

Elmo csodás ajándékkártyát készít valakinek, akit nagyon szeret – ám egy fránya fuvallat messze sodorja a papírlapot. Rosita nyomban Elmo segítségére siet elkapni a szökevény kártyát, ám nem járnak sikerrel: a meglepetés tovalibben a szélben. De vajon Super Grover hősi ereje megmenti őket? Tarts te is Elmóval, Rositával és Groverrel ebben a szuper kis epizódban, ahol sok mindent megtudhatsz a szeretetről, érzelmekről és barátságról, miközben felcsendül Elmo új dala, az Elmo szeret téged, és azt is megtudhatod, hogy bizony rengeteg szeretet lakozik a Szezám utcában, nem is beszélve hősünkről, Elmóról, aki szívből szeret téged!

 
Megosztás
 
Rendező: Morgan Spurlock
Főszereplők:

A film egyszerre vizsgálja humorosan és halálosan komolyan az amerikai életmódot, és azt, hogy hogyan zabálják magukat halálra a tengerentúlon. Morgan Spurlock rendező saját maga a kísérleti nyúl - egy hónapon át csak a McDonald's által kínált ételeket teszi, s három egyszerű szabályhoz tartja magát: 1. csak azt eheti, amit kitesznek elé a pultra 2. semmi extra adag, hacsak nem ajánlják fel 3. nincs kifogás, legalább egyszer meg kell ennie minden, a menüben szereplő fogást.

 
Megosztás
 
Csinibaba: extra változat
magyar zenés vígjáték
Rendező: Tímár Péter
Főszereplők: Gálvölgyi János, Almási Sándor, Reviczky Gábor, Tóth Anita

1962. augusztus 28. Ezen a szombat reggelen is ellátja Simon bá' (Gálvölgyi János) hírekkel, tanácsokkal és zenével a háztömbrádión keresztül a rábízott állampolgárokat. Közben a KISZ meghírdeti a Ki-mit-tud-ot, amelynek győztesei kimehetnek a Helsinki VIT-re, ami a vasfüggönyön túl van. Maga az édes élet. Sok-sok bonyodalom, még több sláger, ármány, szerelem és mulatság után kiderül, hogy a véletlent sem bízzák a véletlenre, és senki sem abba a révbe érkezik, mint amibe beevezett.

 
Megosztás
 
Értelem és érzelem
angol romantikus dráma
Rendező: John Alexander
Főszereplők: Wendy Albiston, Linda Bassett, Leo Bill

Amikor a család feje meghal, a családi birtok Johnra száll, így a Dashwood nővérek vagyontalanokká válnak. A történet követi a nővéreket az új otthonukba, egy távoli rokon házába, ahol keményen meg kell küzdeniük az előítéletekkel. A mások iránt megértő, végtelenül tisztességes Elinor fegyvertelen az olyan szerencsevadászokkal szemben, mint vetélytársnője, Lucy Steele, míg Marianne, aki megingathatatlanul hisz a szív szavában, egy gátlástalan férfi hálójába keveredik. Jane Austen hősnőinek története szerelemről, csalódásról, becsületről, álnokságról s természetesen reményről és boldogságról mesél, miközben lenyűgöző és gyakran kaján képet fest a világról, amelyben a hölgyek legfőbb foglalatossága a férjvadászat és az áhított igaz szerelem megtalálása.

 
Megosztás
 
Ronin
amerikai akciófilm
Rendező: John Frankenheimer
Főszereplők: Robert De Niro, Jean Reno, Natascha McElhone

Franciaországban, az eldugott párizsi kiskocsmában egy hideg, esős éjszakán hat ember találkozik titokban, hogy megkapják életük legveszélyesebb megbízatását. Napjaink Roninjai ők, a nemzetközi helyzet enyhülésével munka nélkül maradt titkos-ügynökök, akiket már nem a lojalitás hajt, hanem a pénz. Belőlük toboroz bandát egy titokzatos megbízó. A cél pedig egy rendkívül szigorúan őrzött táska megszerzése. A hat profi nem ismeri a táska tartalmát, nem ismerik egymás szándékait és nem ismernek lehetetlent sem.

 
Megosztás
 
Piszkos Harry
amerikai akciófilm
Rendező: Don Siegel
Főszereplők: Clint Eastwood, Harry Guardino, Rene Santoni

San Francisco lakóit a Skorpió néven ismert sorozatgyilkos tartja rettegésben, aki találomra kiválasztott, ártatlan embereket lő le lesből. Harry Callahan felügyelő - akit megalkuvást nem ismerő módszerei miatt csak Piszkos Harryként emlegetnek - társával, Chico Gonzalez felügyelővel kapja a feladatot, hogy megállítsa az őrült gyilkost. Skorpió azonban aljasságban nem ismer határt, ezzel alaposan feladja a leckét a nyomozónak, aki hamar két tűz közé kerül, amikor a szenzációhajhász sajtó és a politikai jóhírét féltő városvezetés őt kezdik támadni kemény módszerei miatt.

 
Megosztás
 
Lánglovagok
amerikai akció-thriller
Rendező: Ron Howard
Főszereplők: Kurt Russel, William Baldwin, Scott Glenn

Brian McCafferty gyerekként végignézte, ahogy tűzoltó édesapja egy tűzvész során életét veszti. Hosszú-hosszú évek múlva ő is beáll a sorba, és ugyanúgy ahogy a testvéréből, Steve-ből, belőle is tűzoltó lesz. A testvérpár amúgy is konfliktusokkal terhes életét csak tovább rontja, amikor egymás mellett kell dolgozniuk. Az egység nehéz feladattal találja szemben magát, amikor felfedezik, hogy egy rejtélyes gyújtogató tevékenysége nyomán a város legkülönbözőbb pontjain fellobbanó tüzekben valaki mindig életét veszti. Brian, aki minden szálat megmozgat, hogy kikerüljön a tűzvész elleni harc élvonalából, egyszer csak a nyomozóirodában találja magát, ahol ki kell derítenie, ki lehet az ismeretlen tettes.

 
Megosztás
 
Vigyázz, kész, Morc!
angol-mexikói családi animációs film
Rendező: Andrés Couturier
Főszereplők:

Lufi birodalom, rendőrsárkányok és bolondos varázslók színesítették be Terry nagymamájának hóbortos meséit. Vajon mi történne, ha kiderülne ez nem csak mese, és a bolondos varázslók a valóságban nem is annyira bolondosak?

 
Megosztás
 
Tökös ötös
francia vígjáték
Rendező:
Főszereplők: Pierre Niney, François Civil, Igor Gotesman, Margot Bancilhon, Idrissa Hanrot

Egy húszas évei elején járó baráti társaság - akik egy szuper albérletben laknak egy igazán jó környéken - hirtelen arra kényszerül, hogy valahonnan előteremtsék a pénzt, amit idáig apa-anya tolt nekik, mivel a szülők rájöttek, hogy a srácok nem is járnak suliba. Mivel jobb ötletük nincs, elkezdenek füvet árulni, és belecsöppenek a párizsi alvilágba.

 
Megosztás
 
Született július 4-én
amerikai háborús dráma
Rendező: Oliver Stone
Főszereplők: Tom Cruise, Kyra Sedgwick, Raymond J. Barry

Ron Kovic lelkes, hazáját szerető ifjúként önkéntesnek jelentkezik a hadseregbe, hogy a vietnami háborúban szolgálja Amerikát. Az egyik összecsapásban szerzett súlyos sebesülés azonban kettétöri az életét. Félig bénán, élete végéig tolókocsihoz kötve tért haza. Ahogy a háborúban, úgy otthon is gyötrelmek sorozata várja: meg kell szoknia nyomorékságát, be kell illeszkednie családjába, környezetébe. Csak lassan ismeri föl, hogy nem a körülötte lévő világ változott meg, hanem ő maga. Ron Kovic az egyik legismertebb háborúellenes aktivista lesz.

 
Megosztás
 
Szemekbe zárt titkok
amerikai thriller
Rendező: Billy Ray
Főszereplők: Chiwetel Ejiofor, Nicole Kidman, Julia Roberts

Egy összetartó FBI csapat darabjaira hullik, amikor egyikük lányát brutális módon meggyilkolják. Ám 13 évvel a gyilkosság után olyan nyomra bukkannak, amely talán segít felgöngyölíteni az ügyet. Azonban egyikük sincs felkészülve a sokkoló titokra, amely átszövi a múltat és a jelent.

 
Megosztás
 
P.S. I love you
amerikai romantikus film
Rendező: Richard LaGravenese
Főszereplők: Hilary Swank, Gerard Butler, Lisa Kudrow

Holly és Gerry fiatal házasok, boldogan élnek, amíg az ásó, kapa és a nagyharang el nem választja õket. Bár egy ügyes filmes trükkel a rendezõ eléri, hogy minket, nézõket váratlanul ér a haláleset, de Gerrynek van rá ideje felkészülni. Õ pedig alaposan, és nem is akárhogyan készül fel: leveleket és ajándékokat hagy özvegyének, amiket a legváratlanabbul idõzítve kap majd meg. Hollynak tehát nincs ideje szomorkodni, rengeteg a tennivalója, engedelmeskednie kell férje (vég)akaratának, és hagynia kell, hogy egy hulla ráncigálja valami ismeretlen, bizonytalan cél felé…

 
Megosztás
 
Ősember: kicsi az ős, de hős!
angol-francia családi animációs film
Rendező: Nick Park
Főszereplők:

A kicsit sem bátor kőkori ősöknél majdnem minden kerek, amíg völgyüket el nem foglalja a pénzéhes bronzkori zsarnok, Kupor. Az Öreg és törzse beletörődnek a sanyarú száműzetésbe, ám az ifjú és ügyetlen Öcsi hű társával, Kutylaccal mer nagyot álmodni és megpróbálják felvenni a kesztyűt. Ha beválik a nem túl kigondolt tervük, visszakapják szeretett otthonukat. De ha elbuknak, akkor örökre a bányákban fognak dolgozni...

 
Megosztás
 
Rendező: Darell Rooney és Lynne Southerland
Főszereplők:

Mulan mesés legendája folytatódik. az elbűvölő és bátor leány visszatér, és ezúttal Mushu, a sárkány mellé új barátokat is szerez. A Disney-klasszikus második része is lenyűgöző.

 
Megosztás
 
Mária Magdolna
angol dráma
Rendező: Garth Davis
Főszereplők: Rooney Mara, Joaquin Phoenix, Chiwetel Ejiofor

A történet a Szentföldön játszódik az első században. Egy fiatal nő elhagyja kis halászfaluját és családját, hogy csatlakozzon egy új, radikális társadalmi mozgalomhoz. A mozgalom karizmatikus vezetője a názáreti Jézus, aki azt ígéri, hogy a világ meg fog változni. Mary új életmódot keres, és valamiféle hitelességet, amit a kor szigorú hierarchiája megtagad tőle. Ahogy a csoport híre egyre terjed, és egyre többeket vonz Jézus ihletett üzenete, Mary lelki útja a történet közepébe helyezi őt, és a fővárosba, Jeruzsálembe vezeti, ahol szembe kell néznie a valósággal: Jézus sorsával, és a saját szerepével, amit ebben játszik.

 
Megosztás
 
Lady Bird
amerikai vígjáték
Rendező: Greta Gerwig
Főszereplők: Saoirse Ronan, Laurie Metcalf, Tracy Letts, Lucas Hedges

Greta Gerwig első önálló rendezése merész, új hangot üt meg, bravúrosan tárja fel a humort és a pátoszt, amit egy anya és tinédzser lánya közti viharos viszony rejt.

 
Megosztás
 
A Hangya és a Darázs
angol-amerikai akciófilm
Rendező: Peyton Reed
Főszereplők: Paul Rudd, Evangeline Lilly, Michael Peña, Walton Goggins

A Marvel Studios új filmjében az Amerika Kapitány: Polgárháború eseményeit követően Scott Lang kénytelen viselni döntései következményeit szuperhősként és apaként egyaránt. Próbál egyensúlyozni a magánéletében és a Hangyaként reá nehezedő felelősséggel, ám mikor Hope van Dyne és Dr. Hank Pym felkeresi, újabb küldetésre indul. A Darázs személyében társat is kap, így csapatban derítenek fel súlyos titkokat a múltból.

 
Megosztás
 
Lego DC szuperhősök: Flash, a villám
amerikai animációs film
Rendező: Ethan Spaulding
Főszereplők:

Metropolis lakói ismét egy gyönyörű reggelre ébrednek, az ég sziporkázó kék, a Daily Planet méltóságteljes felhőkarcolóján pedig megcsillan a napfény. Ám ezen a reggelen Joker úgy dönt, hogy az épületre ráférne egy alapos felújítás, és ez nála azt jelenti, hogy kocka kockán nem marad.

 
Megosztás
 
Felkavar a szél
ír-német-olasz-francia filmdráma
Rendező: Ken Loach
Főszereplők: Cillian Murphy, Pádraic Delaney, Liam Cunningham

A 2006-os cannes-i filmfesztivál Arany pálmával díjazott alkotása. Egy kis vidéki faluban lakik a Londonba készülő orvos, Damien, aki az angol katonák oktalan brutalitását látva az utazás helyett hazájában marad, és bátyjával együtt belép az ellenállási mozgalomba. A film első fele ezt az időszakot mutatja be, egészen Michael Collins és az angol vezetők szerződéskötéséig, melynek értelmében Írország szabad állam lesz, de a brit domínium része marad. Sokakkal egyetemben Damien ezt a lépést harcuk semmibevételének tekinti, ezért a későbbi IRA égisze alatt tovább folytatja az ellenállást, immáron saját honfitársaival, köztük bátyjával szemben.

 
Megosztás
 
Rendező: John Milius
Főszereplők: Arnold Schwarzenegger, James Earl Jones, Sandahl Bergman, Ben Davidson

A fiatal Conan családjára vérszomjas hordák támadnak. A kisfiú árván marad, sorsa a rabszolgaság lesz. Évekkel később Conan, a mészárlás egyetlen túlélője már felnőtt férfi, egy igazi izomkolosszus, aki végre szabadulhat a rabszolgaságból és útra kelhet bosszút állni szülei gyilkosán, a gonosz Doomon. Conan megtanulja a harc ősi művészetét, és immár két lábon járó gyilkológépként halad célja felé.

 
Megosztás
 
Rendező: Antoine Fuqua
Főszereplők: Clive Owen, Keira Knightley, Ioan Gruffudd, Stellan Skarsgard

Arthur a Római Birodalom legészakibb védvonalának őrzésére kirendelt sereg vezére. Alig várja, hogy elhagyja Britanniát, és visszatérjen Rómába. Ám lovagjaival együtt még egy utolsó megbízást kell teljesítenie. Küldetése során ráébred, hogyha a hanyatló Róma elbukik, Britanniának szüksége lesz egy vezérre, valakire, aki nemcsak megvédi a szászoktól az országot, hanem megmutatja az utat egy új korszak felé. Arthurnak Merlin, a brit felkelők vezetője, valamint a gyönyörű és bátor Guinevere lesz a segítségére.Az Arthur király című filmben a történelem egyik legnagyobb legendája elevenedik meg izgalmas kalandok, különleges látvány és lenyűgöző csatajelenetek közepette.

 
Megosztás
 
Mentőcsapat a kenguruk földjén
amerikai animációs film
Rendező: Hendel Butoy, Mike Gabriel
Főszereplők:

Bernard és Bianca, a híres nyomozó egérpáros visszatért! Ezúttal a távoli Ausztráliából érkezik a segélyhívás: elraboltak egy kisfiút, Cody-t! A két kis detektív a hír hallatán nem késlekedik sokáig, és az Albatrosz Légitársaság segítségével azonnal útra kelnek az ötödik kontinens irányába. Természetesen az idegen országban sem maradnak segítők nélkül. Csatlakozik hozzájuk Jake, a sármos ausztrál erszényes egér, aki jól ismeri Ausztrália titkait. Együtt talán még időben rábukkannak Cody elrablójára, a gonosz vadászra, McLeach-re, aki a kisfiútól próbálja megtudni, hogy merre fészkel egy ritka sas...

 
Megosztás
 
Maigret és a St. Fiacre ügy
francia-olasz krimi
Rendező: Jean Delannoy
Főszereplők: Jean Gabin, Michel Auclair, Valentine Tessier

Maigret-t a Saint-Fiacre kastélyba hívatja a grófnő. Előzőleg ugyanis kapott egy levelet, amely azzal fenyegeti az idős asszonyt, hogy a hamvazószerdai mise alatt meg fog halni. A grófné a személyzetnek műkereskedőként mutatja be Maigret-t, aki így könnyebben tud nyomozni. A grófné a mise alatt valóban meghal, s az orvos szívrohamot állapít meg. Feldúltan beállít a grófné mindenki által lumpnak mondott fia, Maurice. Újságcikket lobogtat a saját öngyilkosságáról szóló álhírrel...

 
Megosztás
 
Maigret csapdát állít
magyar-angol krimi
Rendező: Jean Delannoy
Főszereplők: Jean Gabin, Annie Girardot, Olivier Hussenot

A Montmartre-on egymást követik a gyilkosságok. A sajtó szerint Magreit főfelügyelő nem képes megoldani az ügyet, és az ötödik áldozat után a belügyminiszter magához hívatja. Maigret egyetlen megoldást lát, és csalit állít fel a gyilkosnak. Tizenkét barna hajú, fiatal rendőrnőt küldenek ki este az utcára abban a reményben, hogy a gyilkos bekapja a csali, és az egyikőjükre megpróbál lecsapni.

 
Megosztás